U bevindt zich hier

  • home
 
Mbo sales opleiding

Mbo Sales opleiding

Wil jij aan de slag in de wereld van handel, import en export of een eigen bedrijf beginnen? Ben je iemand waarmee men graag zaken doet? Kies dan voor de mbo-opleiding Sales zodat je heel veel kanten op kunt.

Sales opleiding

Binnen de mbo salesopleiding leer je een goede salesmanager te worden die het vertrouwen weet te winnen van de klant. Je doet commerciële basiskennis en vaardigheden op. Je leert de markt onderzoeken, brengt dat in de praktijk en maakt plannen om een product of dienst binnen die markt aan de man te brengen.

Je bouwt relaties op en weet deze goed te onderhouden. Je hebt veel kennis van het vakgebied en kunt goed samenwerken.

Bekijk het studieprogramma


Waar studeren?

Business school Tio is kleinschalig en persoonlijk en heeft vestigingen door heel Nederland. Een constant streven naar kwaliteitsverbetering heeft geresulteerd in de vermelding ‘Beste vakschool van Nederland’ door de keuzegids MBO. De vijf toplocatie van Tio zijn in de volgende steden te vinden:

  • Amsterdam
  • Eindhoven
  • Hengelo
  • Rotterdam
  • Utrecht

Business school TioKneepjes van het salesvak

De kneepjes van het salesvak leer je natuurlijk het beste in de praktijk. Tijdens de masterclass sales ontwikkel je je salesvaardigheden in een internationale omgeving. Je gaat achter de schermen bij bedrijven uit de branche en maakt een internationale reis. Maar ook vakken als offreren, financieel management, marketing en internationale handel maken van jou een allround salesmanager.

Welke vakken ga je volgen?


Mbo sales in slechts 2 of 3 jaar

De mbo opleiding Sales leidt je in slechts 2 of 3 jaar op tot allround salesmanager. Tijdens de opleiding start je je eigen student company en daarom krijg je na afronding van je salesopleiding het wettelijke erkende certificaat Ondernemerschap. Op de kleinschalige business locaties is er aandacht voor elke student. Je kan daarom ook, als je in het bezit bent van een havo-diploma, de mbo4-opleiding Sales zelfs in 1 jaar afronden.

Snel studeren


Junior salesmanager

Na het afronden van deze mbo4-opleiding tot sales deskundige heb je veel kans op een baan. Als junior salesmanager ben je breed opgeleid en heb je heel veel verschillende mogelijkheden na afronding van je salesopleiding.

Beroepen in beeld