1. Opleidingen
  2. Sales

Mbo salesopleiding

Wil jij aan de slag in de wereld van handel, import en export of wil je een eigen bedrijf beginnen? Ben je iemand waarmee men graag zaken doet? Kies dan voor de mbo-opleiding Sales zodat je heel veel kanten op kunt.

Salesopleiding

Binnen de mbo salesopleiding leer je een goede salesmanager te worden die het vertrouwen weet te winnen van de klant. Je doet commerciële basiskennis en vaardigheden op. Je leert de markt onderzoeken, brengt dat in de praktijk en maakt plannen om een product of dienst binnen die markt aan de man te brengen. Je bouwt relaties op en weet deze goed te onderhouden. Je hebt veel kennis van het vakgebied en kunt goed samenwerken.

Bekijk het studieprogramma


Kneepjes van het salesvak

De kneepjes van het salesvak leer je natuurlijk het beste in de praktijk. Tijdens de masterclasses ontwikkel je je salesvaardigheden in een internationale omgeving. Zo ga je achter de schermen bij bedrijven uit de branche en leer je een vreemde taal, zoals Duits of Spaans. Maar ook vakken als offreren, financieel management, marketing en internationale handel maken van jou een allround salesmanager.

Welke vakken ga je volgen?


Mbo sales in slechts 1 of 2 jaar

De mbo-opleiding Sales leidt je in slechts 1 of 2 jaar op tot allround salesmanager. Je krijgt dan ook de kwalificatie Junior Accountmanager als je de opleiding afgerond hebt. Tijdens de opleiding heb je daarnaast de mogelijkheid om je eigen bedrijf op te starten tijdens de minor Minionderneming, als je dit doet krijg je krijg je het wettelijke erkende certificaat Ondernemerschap. Op de kleinschalige locaties is er aandacht voor elke student. Hierdoor kun je sneller studeren en je mbo4-diploma in slechts 2 jaar behalen, in plaats van 4 jaar. Heb jij al een havo-, vwo-, mbo3 of relevante mbo2-diploma? Dan kun je de mbo4-opleiding Sales zelfs in 1 jaar afronden.

Snel studeren


Waar studeren?

Business-school Tio is kleinschalig en persoonlijk en heeft vestigingen door heel Nederland. Een constant streven naar kwaliteitsverbetering resulteert al jaren in een uitstekende beoordelingin diverse ranking, zoals Keuzegids Mbo. De vijf locaties van Tio zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer:


Junior salesmanager

Na het afronden van deze mbo4-opleiding tot salesdeskundige heb je veel kans op een baan. Als junior salesmanager ben je breed opgeleid en kun je veel verschillende beroepen beoefenen in diverse branches.

Na de studie