1. Opleidingen
  2. Junior accountmanager

Mbo-opleiding Junior Accountmanager

Wil je graag werken in alle mogelijke sectoren waarbij je terecht kan in het midden en klein bedrijf, maar ook in een grootbedrijf? Kies dan voor de mbo-opleiding Junior Accountmanager. Hier leer je hoe je onderzoek doet naar de klant en een verkoopgesprek voert. Ook leer je onderhandelen over bijvoorbeeld de prijs. Werk jij graag zelfstandig, ben je klantgericht en heb je financieel inzicht? Dan is de opleiding Junior Accountmanagement ongetwijfeld iets voor jou.

Commercieel medewerker

Als commercieel medewerker ben je mede verantwoordelijk voor het klantcontact. Je hebt je eigen portefeuille van klanten waar je intensief contact mee onderhoudt. Het verkopen van producten of diensten aan deze klanten is het meest belangrijk. Je moet daarom veel kennis hebben van de producten of diensten die je verkoopt.

Naast het onderhouden van contacten met de klant, ga je ook op zoek naar nieuwe klanten. Je hebt veel telefonisch contact, maar gaat er ook op uit om bij de klant op bezoek te gaan. Tijdens het live contact bouw je de relatie met de klant verder uit en informeer je hen over de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw bedrijf en de producten en diensten die je te bieden hebt.


Studieprogramma accountmanager

Tijdens deze businessopleiding ga je hard werken aan je commerciële vaardigheden, want als junior accountmanager moet zeer commercieel zijn. Het is belangrijk dat je gemakkelijk contact maakt met verschillende mensen. Tijdens deze studie ben je vooral praktisch bezig. Je leert door te doen. Zo breng je een bezoek aan multinationals en MKB-bedrijven, bijvoorbeeld de Rotterdamse haven en de veiling in Aalsmeer. Daarnaast krijg je gastcolleges in het werkveld en ga je samen met medestudenten een eigen onderneming opzetten.

Bekijk het studieprogramma


Sales

Binnen de opleiding Junior Accountmanagement leer je hoe je offertes opstelt. Wanneer de klant interesse heeft in jouw product of dienst, kun je een offerte op gaan stellen. Ook de aftersales is erg belangrijk. Als het product of de dienst geleverd wordt, controleer je of alles naar wens is bij de klant. Ten slotte bedenk je verschillende manieren om de omzet en het marktaandeel van jouw bedrijf te vergroten.

Bekijk het vakkenpakket


Versneld studeren

De mbo-opleiding Junior Accountmanager leidt je in slechts 2 jaar op tot allround accountmanager. De mbo-opleidingen van Tio zijn snel en intensief, doordat je veel les en begeleiding krijgt. Indien je je havo, vwo of een mbo-opleiding hebt afgerond dan kun je zelfs je mbo4-diploma in 1 jaar behalen.

Snel je mbo4-diploma


Tio business school

Tio business school is kleinschalig en persoonlijk en heeft vestigingen door heel Nederland. De vijf vestigingen van Tio zijn in de volgende steden te vinden:

Je toekomst in business

Als Junior Accountmanager ben je breed inzetbaar en kun je dus alle kanten op. Je bent een verkoper in hart en nieren. Mogelijke beroepen na de opleiding zijn commerciel medewerker, marketingmanager, medewerker import/export, sales manager/medewerker, verkoopmedewerker en zelfstandig ondernemer.

Na de studie