1. Opleidingen
  2. Handel

Mbo handelopleiding

De mbo opleiding handel maakt van jou een uitstekende inkoopmedewerker, vertegenwoordiger of marketingmedewerker bijvoorbeeld. Mbo handel is speciaal voor studenten met een zakelijke instelling en internationale ambities. Bij mbo handel vind je de kennis en het inzicht die nodig zijn om carrière te maken in de (internationale) handel. Na mbo handel kun je in heel veel verschillende beroepen en branches aan de slag.

Internationale handel

De mbo handelopleiding leert je scherp in te kopen, onderhandelen en adviseren. Je oefent je talen, leert snelle beslissingen te nemen en leert alles over import en export. Zaken doen leer je het best in de praktijk. Daarom oefen je tijdens mbo handel met cases in real life, volg je gastcolleges van internationale managers en neem je een kijkje achter de schermen bij multinationals. Mbo handel is een goede basis voor je toekomst.

Bekijk het studieprogramma


Handel en business branches

Wereldwijd zijn miljarden mensen afhankelijk van handel. Hier liggen volop kansen voor young professionals met een mbo handelopleiding. Ook in het MKB, goed voor bijna 60% van de Nederlandse export, is je kennis waardevol. Mbo handel is een brede opleiding, je hebt dus mogelijkheden in veel verschillende branches en functies. Je kunt niet alleen als inkoopmedewerker, maar ook in verkoop, dienstverlening en bijvoorbeeld marketing aan de slag.


Mbo4 handel in 1 of 2 jaar

De mbo handelopleiding leidt je in 1 of 2 jaar op tot businessprofessional. Na het vmbo kun je in slechts twee jaar je diploma mbo handel (mbo4) behalen. Je beschikt dan over de kwalificatie Junior Accountmanager op niveau 4. Heb je een havo- of mbo-diploma? Dan kun je zelfs in één jaar je diploma mbo handel behalen met een intensief fasttrackprogramma.

Mbo handelopleidingen in 1of 2 jaar