1. Opleidingen
 2. Hospitality & eventmanagement

Opleiding Hospitality & Eventmanagement

Ontdek de mogelijkheden in de altijd in beweging zijnde markt van hospitality en evenementen management. De opleiding laat je in drie of vier jaar tijd de veelzijdigheid zien van deze branche, waardoor je met alle nodige informatie klaar bent om het werkveld te gaan verkennen.

Eventmanagement én Hotelschool

De hbo-opleiding Hospitality & Evenementenmanagement laat je kennis maken met twee werelden: eventmanagement en de klassieke hogere hotelschool, dit zorgt voor een unieke opleiding. Ontdek het talent in jezelf wat betreft het organiseren van (internationale) events. Hierbij is het van groot belang om je zoveel mogelijk te verdiepen in de klant, zodat de klant zich gewaardeerd voelt. Het draait immers om het creëren van beleving. Of kies juist voor de hotelmanagementkant van de opleiding en schop het tot manager van een groot internationaal hotel. Vakkennis, het houden van overzicht en een goed gevoel voor organisatie zijn de kernbegrippen voor de opleiding Hospitality & Evenementen Management. 

Bekijk het studieprogramma


Verkorte hbo-opleiding

De hbo-opleiding Hospitality & Eventmanagement kun je in 3 of 4 jaar afronden bij Hogeschool Tio. Je wordt opgeleid tot allround eventmanager die geen enkele uitdaging uit de weg gaat. Met eventvakken als eventmanagement, eventprojectmanagement, eventmarketing en sport- en festivalmanagement weet jij je te manifesteren als doorgewinterde eventmanager. Met een diploma van Tio heb je altijd een streepje voor.

Snelle evenementenopleiding

 
Glansrijke carrière in events

Bewust of onbewust, deze branche is altijd en overal zichtbaar. In het weekend onverwachts overnachten in een hotel of in de zomer een bezoek brengen aan een popfestival. De vrijetijdsbranche is altijd in beweging, in Nederland wordt er zelfs een vijfde van het inkomen besteed aan vrije tijd. Maar denk ook eens aan de grote congressen die worden georganiseerd, waar veel tijd aan voorbereiding vooraf gaat. Kortom, er is veel te ontdekken in de branche van Hospitality & Evenementen Management en deze opleiding stoomt je klaar voor dit uitdagende werkveld.

Event- of hotelmanager worden?


Landelijke eventschool

Je kunt de opleiding Evenementen en Hospitality Management volgen op alle vestigingen van Eventschool Tio in Nederland. De vestigingen van Tio zijn kleinschalig van opzet, het unieke onderwijsconcept kenmerkt zich door persoonlijk begeleiding en lessen in kleine klassen. Tevens wordt de opleiding op de vestigingen Amsterdam en Utrecht in het Engels aangeboden.

De vestigingen met de opleiding zijn hier te vinden:

Eventmanagement in de praktijk

 • Projecten bij Hotel- en Eventmanagement
  Projecten bij Hotel- en Eventmanagement
 • Do you want to work in Event Management?
  Do you want to work in Event Management?
 • Stages bij Hotel- en Eventmanagement
  Stages bij Hotel- en Eventmanagement
 • Tio-studenten runnen een luxe hotel
  Tio-studenten runnen een luxe hotel