U bevindt zich hier

  • home
  • Event & Hospitality Management
 
Hospitality & Evenementen Management

Hospitality & Eventmanagement (HBO)

Ontdek de mogelijkheden in de altijd in beweging zijnde markt van Hospitality en Evenementen Management. De opleiding laat je in drie of vier jaar tijd de veelzijdigheid zien van deze branche, waardoor je met alle nodige informatie klaar bent om het werkveld te gaan verkennen.

Eventmanagement én hotelschool

De hbo opleiding Hospitality & Evenementenmanagement laat je kennis maken met twee werelden: eventmanagement in combinatie met de klassieke hogere hotelschool zorgt voor een unieke opleiding. Ontdek het talent in jezelf wat betreft het organiseren van (internationale) events. Hierbij is het van groot belang om je zoveel mogelijk te verdiepen in de klant, zodat de klant zich gewaardeerd voelt. Het draait immers om het creëren van beleving. Of kies juist voor de hotelmanagementkant van de opleiding en schop het tot manager van een groot internationaal hotel. Vakkennis, het houden van overzicht en een goed gevoel voor organisatie zijn de kernbegrippen voor Hospitality & Evenementen Management.

Bekijk het studieprogramma


Glansrijke carrière in events

Bewust of onbewust, deze branche is altijd en overal zichtbaar. In het weekend onverwachts overnachten in een hotel of in de zomer een bezoek brengen aan een popfestival. De vrijetijdsbranche is altijd in beweging, in Nederland wordt er zelfs een vijfde van het inkomen besteed aan vrije tijd. Maar denk ook eens aan de grote congressen die worden georganiseerd, waar veel tijd aan voorbereiding vooraf gaat. Kortom, er is veel te ontdekken in de branche van Hospitaly & Evenementen Management en deze opleiding stoomt je klaar voor dit uitdagende werkveld.

Event- of hotelmanager worden?


Verkorte hbo-opleiding

De hbo-opleiding Hospitality & Eventmanagement kun je in 3 of 4 jaar afronden bij Hogeschool Tio. Je wordt opgeleid tot allround eventmanager die geen enkele uitdaging uit de weg gaat. Met eventvakken als crowd management, congresmanagement, eventmarketing en sport- en festivalmanagement weet jij je te manifesteren als doorgewinterde eventmanager. Met een diploma van Tio heb je altijd een streepje voor.

Verkorte evenementen opleiding


Landelijke eventschool

Je kunt de opleiding Evenementen en Hospitality Management volgen op alle vestigingen van Eventschool Tio in Nederland. De eventschools van Tio zijn kleinschalig van opzet, het unieke onderwijsconcept kenmerkt zich door persoonlijk begeleiding en lessen in kleine klassen. Tevens wordt de opleiding op de vestigingen Amsterdam en Utrecht in het Engels aangeboden.

Eventschool Amsterdam

Eventschool Eindhoven

Eventschool Hengelo

Eventschool Rotterdam

Eventschool Utrecht


hbovt15_topopleiding_174S:\Hengelo\Marketing\DATA\medewerker internet marketeer\Website\Afbeeldingen\hbovt15_bestemiddelgrotehs_174.jpg

Eventmanagers in de praktijk