1. Opleidingen
 2. Facilitymanagement

Opleiding facilitymanagement

Facilitymanagement is het managen van faciliteiten (voorzieningen) die ervoor zorgen dat mensen goed en aangenaam kunnen werken in organisaties. Zoals het gebouw, de inrichting, de klimaatbeheersing en de veiligheid. Deze faciliteiten veraangenamen het werk, zodat het bedrijf optimaal kan presteren. Je vindt facilitymanagers in vele markten, zoals hotels, congrescentra, ziekenhuizen en bungalowparken. Maar ook bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in bepaalde facilitaire diensten, zoals schoonmaakbedrijven, cateringbedrijven, evenementorganisaties, woningbouwbedrijven en thuiszorgorganisaties; zowel in het binnen- als in het buitenland. De wereld van facilitymanagement is heel gevarieerd. Maar in welke markt en welke functie je ook terecht komt, je blijft een 'denker met daadkracht'.

Opleiding facilitymanagement

Hogeschool Tio heeft twee opleidingen die bij uitstek opleiden in de facility. Enerzijds is dat de Facilitymanagement mbo-opleiding die je in slechts 1 of 2 jaar kunt afronden en anderzijds de Facilitymanagement hbo-opleiding die je in slechts 3 jaar kunt afronden. De hbo-opleiding kun je in het Nederlands, maar ook volledig in het Engels volgen.

Facilitymanagement hbo-opleiding
Facilitymanagement mbo-opleiding

 

Opleiding facilitymanagement locaties

Opleiding facilitymanagement wordt in alle vijf de vestigingen van Hogeschool Tio aangeboden. Alle vestigingen zijn goed bereikbaar en op loopafstand van het station. Zo zit Tio Rotterdam op de Weena, direct naast het centraal station van Rotterdam.

De vestigingen zijn te vinden in de volgende steden:

Locaties opleiding facilitymanagement

Over de opleiding facilitymanagement

 • Tio-studenten runnen een luxe hotel
  Tio-studenten runnen een luxe hotel
 • Stages bij Hotel- en Eventmanagement
  Stages bij Hotel- en Eventmanagement
 • Projecten bij Hotel- en Eventmanagement
  Projecten bij Hotel- en Eventmanagement
 • Praktijklokaal receptie bij Tio
  Praktijklokaal receptie bij Tio
 • Projecten bij mbo Hotelmanagement
  Projecten bij mbo Hotelmanagement