1. Home
  2. Opleidingen
  3. Facilitymanagement

Facilitymanagement mbo/hbo

Algemeen

Opleiding facilitymanagement

Facilitymanagement is het managen van faciliteiten (voorzieningen) die ervoor zorgen dat mensen goed en aangenaam kunnen werken in organisaties. Zoals het gebouw, de inrichting, de klimaatbeheersing en de veiligheid. Deze faciliteiten veraangenamen het werk, zodat het bedrijf optimaal kan presteren. Je vindt facilitymanagers in vele markten, zoals hotels, congrescentra, ziekenhuizen en bungalowparken. Maar ook bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in bepaalde facilitaire diensten, zoals schoonmaakbedrijven, cateringbedrijven, evenementorganisaties, woningbouwbedrijven en thuiszorgorganisaties; zowel in het binnen- als in het buitenland. De wereld van facilitymanagement is heel gevarieerd. Maar in welke markt en welke functie je ook terecht komt, je blijft een 'denker met daadkracht'.

Opleiding facilitymanagement

Hogeschool Tio heeft twee opleidingen die bij uitstek opleiden in de facility. Enerzijds is dat de Facilitymanagement mbo-opleiding die je in slechts 1 of 2 jaar kunt afronden en anderzijds de Facilitymanagement hbo-opleiding die je in slechts 3 jaar kunt afronden. De hbo-opleiding kun je in het Nederlands, maar ook volledig in het Engels volgen.

 

Opleiding facilitymanagement locaties

Opleiding facilitymanagement wordt in alle vijf de vestigingen van Hogeschool Tio aangeboden. Alle vestigingen zijn goed bereikbaar en op loopafstand van het station. Zo zit Tio Rotterdam op de Weena, direct naast het centraal station van Rotterdam.

De vestigingen zijn te vinden in de volgende steden:

Over de opleiding facilitymanagement

Tio-studenten runnen een luxe hotel
Tio-studenten runnen een luxe hotel
Stage lopen in de hotel- en eventwereld
Projecten bij Hotel- en Eventmanagement
Praktijklokaal receptie bij Tio
Projecten tijdens de opleiding Hotelmanagement
Deze Tio-opleiding scoort een 4,5 uit 5 op basis van 127 beoordelingen.