U bevindt zich hier

  • home
  • Evenementen & Hotelmanagement
 
Evenementen & Hotelmanager

Evenementen & Hotelmanagement (mbo)

Volg de opleiding Evenementen & Hotelmanagement aan Tio en ontdek waarom jij in staat bent om een hotel draaiende te kunnen houden. Door de combinatie van praktijk en theorie word je opgeleid tot een succesvol manager in de evenementenbranche en hotellerie, waarbij je iedere uitdaging aangaat.

Allround manager

Tijdens de tweejarige mbo-opleiding Evenementen & Hotelmanagement word je opgeleid voor een functie in het management in de hotel- en eventwereld. Je bent niet bang om je handen uit de mouwen te steken en bent na afronding van deze opleiding in staat van iedere onderneming een succes te maken. Een uitdaging, maar deze pak je graag met beide handen aan. De opleiding Evenementen & Hotelmanagement leidt je dan ook op tot alle facetten van het allround hotel- en eventmanagement. Gastvrijheid, aandacht voor personeel en gasten, marketing en financiën, al deze vakgebieden beheers je tot in de puntjes.

Wat kan ik worden na deze opleiding?


Zelfstanding een hotel runnen

Tijdens de mbo4-opleiding Evenementen & Hotelmanagement word je klaargestoomd voor een succesvolle carrière als manager in de hotellerie en eventbranche. De ultieme test hiervoor is de Hotel- en Eventweek. Nadat er vele weken van voorbereiding vooraf zijn gegaan, ga je met medestudenten in het laatste jaar gezamenlijk een week lang een hotel runnen.
Evenementen & Hotelmanagement is een praktijkgerichte opleiding, waarbij je vele vaktechnieken en vaardigheden leert en uiteraard evenementen organiseert en bezoekt. Dit alles wordt in de praktijk toegepast tijdens twee (internationale) stages.

Bekijk het studieprogramma


Tio: de absolute topper voor horeca

De opleiding Evenementen & Hotelmanagement (mbo) volg je aan hogeschool Tio. Dé Hotelmanagement opleiding van Nederland, door de Keuzegids MBO 2015 met 98 punten verkozen tot de ‘Beste Middelbare Hotelschool’. In de Keuzegids staat vermeld: “De absolute topper voor horeca is Hogeschool Tio, een particuliere hogeschool die in vijf provincies actief is. Leerlingen van deze opleiding zijn zeer tevreden over alle aspecten.” Tio is gevestigd in de steden Amsterdam, Eindhoven, Hengelo, Rotterdam en Utrecht.

Beste Event- & Hotel opleiding


mbo15_topopleidingmbo15_vak1

Snel studeren alleen bij Tio

De mbo opleiding Evenementen & Hotelmanagement leidt je in slechts 2 of 3 jaar op tot allround hospitality manager. Dit is alleen mogelijk bij Tio door de goede studiebegeleiding en de persoonlijke aandacht voor elke student. Heb je een havo-diploma, dan kun je zelfs in 1 jaar je mbo4-diploma behalen.

Mbo hotelmanagement in 2 of 3 jaar