1. Opleidingen
  2. Evenementen en hotelmanagement

Evenementen & Hotelmanagementopleiding

Volg de opleiding Evenementen & Hotelmanagement aan Tio en ontdek hoe jij in staat bent om een hotel draaiende te kunnen houden. Door de combinatie van praktijk en theorie word je opgeleid tot een succesvol manager in de evenementenbranche en hotellerie, waarbij je iedere uitdaging aankunt.

Allround manager

Tijdens de tweejarige mbo-opleiding Evenementen & Hotelmanagement word je opgeleid voor een functie in het management in de hotel- en eventwereld. Je bent niet bang om je handen uit de mouwen te steken en bent, na afronding van deze opleiding, in staat van iedere onderneming een succes te maken. De opleiding Evenementen & Hotelmanagement leidt je dan ook op tot alle facetten van het allround hotel- en eventmanagement. Gastvrijheid, aandacht voor personeel en gasten, marketing en financiën, al deze vakgebieden beheers je tot in de puntjes. 

Na de studie


Tio: de absolute topper voor horeca

De opleiding Evenementen & Hotelmanagement (mbo) volg je aan Hogeschool Tio. Dé Hotelmanagement opleiding van Nederland, door de Keuzegids mbo al vele jaren verkozen tot de ‘Beste Middelbare Hotelschool’. In de Keuzegids staat vermeld: “De absolute topper voor horeca is Hogeschool Tio, een particuliere hogeschool die in vijf provincies actief is. Leerlingen van deze opleiding zijn zeer tevreden over alle aspecten.” Tio is gevestigd in de steden Amsterdam, Eindhoven, Hengelo, Rotterdam en Utrecht. 

 
Zelfstandig een hotel runnen

Tijdens de mbo4-opleiding Evenementen & Hotelmanagement word je klaargestoomd voor een succesvolle carrière als manager in de hotellerie en eventbranche. De ultieme test hiervoor is de Hotel- en Eventweek. Nadat er vele weken van voorbereiding vooraf zijn gegaan, ga je met medestudenten in het laatste jaar gezamenlijk een week lang een hotel runnen. 
Evenementen & Hotelmanagement is een praktijkgerichte opleiding, waarbij je vele vaktechnieken en vaardigheden leert en evenementen organiseert en bezoekt. Dit alles wordt in de praktijk toegepast tijdens twee (internationale) stages. 

Bekijk het studieprogramma

 
Snel je mbo4-diploma

De mbo-opleiding Evenementen & Hotelmanagement leidt je in slechts 2 jaar op tot allround hospitality manager. Dit is mogelijk door de goede studiebegeleiding en de persoonlijke aandacht voor elke student. Heb je een havo-diploma, dan kun je zelfs in 1 jaar je mbo4-diploma behalen.

Hotelmanagement in 1 of 2 jaar