1. Opleidingen
 2. Commerciële Economie

Commerciële Economie-opleiding

Gaat het verkopen van producten en diensten je natuurlijk af en ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden binnen E-commerce? Met de hbo-opleiding Commerciële Economie word je opgeleid tot een succesvolle marketeer die de fijne kneepjes van zijn vak begrijpt.

Unieke Commerciële Economie studie

De hbo-opleiding Commerciële Economie leidt je in drie of vier jaar op tot een succesvolle en allround marketeer. Heb je veel affiniteit met marketing en sales en lijkt het je daarnaast interessant om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is met e-commerce? Tio laat je zien dat e-commerce een steeds grotere rol speelt binnen het marketingbeleid. Daarnaast ben je in staat om bedrijven te adviseren over welke online en offline kanalen zij het beste kunnen inzetten voor een zo effectief en succesvol mogelijke marketingcampagne. 

E-commerce Marketing Sales

 
E-commerce opleiding

Hogeschool Tio biedt met haar Commerciële Economie opleiding genaamd E-commerce Marketing Sales de eerste hbo e-commerce opleiding aan in Nederland. E-commerce loopt als een rode draad door de opleiding. Je volgt vakken als digital marketing, graphic design, e-commercetools (SEO en SEA) en e-commerce. Tijdens de e-commerce week ontwikkel je in teamverband een online marketingplan voor een grote speler, bijvoorbeeld Randstad Nederland. Je neemt een kijkje achter de schermen bij de grootste online bedrijven, volgt workshops en bind de strijd aan met andere teams om de beste online marketingcampagne neer te zetten. 

Eerste hbo met e-commerce opleiding

 
Sales

Er wordt tijdens de opleiding veel aandacht besteedt aan sales en commerciële vaardigheden, waardoor het verkopen van producten en diensten je (uiteindelijk) natuurlijk afgaat. Of jij een echte verkoper bent kun je natuurlijk alleen in de praktijk testen. Tijdens het vak sales skills ontwikkel je tijdens een masterclass de ultieme commerciële vaardigheden in een internationale omgeving. Je gaat de theorie, die je hebt opgedaan bij het vak salesmanagement, in de praktijk brengen. 

Bekijk het vakkenpakket

 
Versneld Commerciële Economie studeren

De Tio-opleiding Commerciële Economie is een 4-jarige opleiding, die ook in drie jaar af te ronden is. Bij het volgen van de driejarige variant loop je beide stages in de zomer en heb je dus minder vakantie, echter wordt je wel sneller klaargestoomd voor het werkveld en kun je dus sneller aan het werk. 

Commerciële Economie in 3 of 4 jaar

 
Locaties Commerciële Economie

De hbo-opleiding Commerciele Economie wordt aangeboden op alle vestigingen van Hogeschool Tio. De opleiding is in de volgende plaatsen te vinden:

Marketeer van de toekomst

Als je de opleiding Commerciële Economie aan Hogeschool Tio volgt dan word je opgeleid tot allround marketeer en ben je breed inzetbaar. Je bent vakkundig op het gebied van e-commerce, marketing en sales. Functies waar je terecht kunt komen na het afronden van je marketingopleiding zijn bijvoorbeeld:

Marketingstages en -banen

 • Digital marketing tijdens je hbo-opleiding
  Digital marketing tijdens je hbo-opleiding
 • Internships during Commerce Economics and Entrepreneurship
  Internships during Commerce Economics and Entrepreneurship
 • Stage bij Bol.com
  Stage bij Bol.com
 • Online Marketeer in Berlin
  Online Marketeer in Berlin
 • Marketing internship in Thailand
  Marketing internship in Thailand
 • Oud-Tio-studente werkt bij online marketingbureau
  Oud-Tio-studente werkt bij online marketingbureau