1. Opleidingen
  2. Bedrijfseconomie

Bedrijfseconomie

Tijdens de opleiding Bedrijfseconomie, ook wel Finance & Control genoemd, ga je aan de slag met het om het optimaliseren van de financiële bedrijfsvoering. Jij bent de spin in het financiële web van elke organisatie. Je vertaalt cijfers naar advies op managementniveau. De hbo-opleiding Bedrijfseconomie geeft je een brede basis en goed financieel inzicht.

Meer over deze opleiding

Is bedrijfseconomie iets voor jou?

Je vraagt je misschien af ‘past de opleiding bedrijfseconomie bij mij?’. Laten we samen kijken welke interesses en eigenschappen deze opleiding en jou karakteriseren:

Doe de check: past bedrijfseconomie bij mij?

Bedrijfseconomie in 2, 3 óf 4 jaar

Ga je voor een hbo-bacheloropleiding of kies je voor het associate degree? De hbo-bachelor Bedrijfseconomie kan je versneld afronden in 3 jaar of regulier in 4 jaar. Het associate degree van Bedrijfseconomie kan je in slechts 2 jaar afronden.

Na de studie:
de wereld van finance en control

Met het diploma Bedrijfseconomie heb je een brede basis gelegd. Er is grote behoefte aan finance professionals. Vacatures zijn vaak moeilijk te vervullen, door een tekort aan financieel specialisten. Bijkomende voordeel is dat het salaris van pas afgestudeerden hoog is: € 2.651,- bruto per maand. Elke organisatie heeft behoefte aan bedrijfseconoom zoals jij, je kunt dus terecht bij veel bedrijven. Van het MKB en multinationals naar non-profitorganisaties en stichtingen.

Toekomst met waardevol diploma