Tijdens de opleiding Bedrijfseconomie, ook wel Finance & Control genoemd, ga je aan de slag met het om het optimaliseren van de financiële bedrijfsvoering. Jij bent de spin in het financiële web van elke organisatie. Je vertaalt cijfers naar advies op managementniveau. De hbo-opleiding Bedrijfseconomie geeft je een brede basis en goed financieel inzicht.
Is bedrijfseconomie iets voor jou?
Je vraagt je misschien af ‘past de opleiding bedrijfseconomie bij mij?’. Laten we samen kijken welke interesses en eigenschappen deze opleiding en jou karakteriseren:
- Je bent iemand met overzicht, oftewel een helicopterview. Hierdoor ben je in staat om naar bedrijfsprocessen binnen en buiten de organisatie te kijken en te analyseren.
- Je bent goed met cijfers. Goed cijfermatig inzicht is van groot belang als controller. Met de analyse van deze bedrijfsgetallen maak jij voor jouw organisatie het verschil.
- Je bent nieuwsgierig en goed op de hoogte. En bent echt iemand die een stapje extra doet. Je hebt als bedrijfseconoom aandacht voor trends binnen o.a. internationaal zakendoen, big data en nieuwe businessmodellen.
- Je bent communicatief en adviesvaardig. Dat wat je hebt onderzocht kan je goed verwoorden en aan anderen uitleggen. Als controller weet jij hoe het managementteam meekrijgt en hen van advies voorziet.
Bedrijfseconomie in 2, 3 óf 4 jaar
Ga je voor een hbo-bacheloropleiding of kies je voor het associate degree? De hbo-bachelor Bedrijfseconomie kan je versneld afronden in 3 jaar of regulier in 4 jaar. Het associate degree van Bedrijfseconomie kan je in slechts 2 jaar afronden.
Na de studie:
de wereld van finance en control
Met het diploma Bedrijfseconomie heb je een brede basis gelegd. Er is grote behoefte aan finance professionals. Vacatures zijn vaak moeilijk te vervullen, door een tekort aan financieel specialisten. Bijkomende voordeel is dat het salaris van pas afgestudeerden hoog is: € 2.651,- bruto per maand. Elke organisatie heeft behoefte aan bedrijfseconoom zoals jij, je kunt dus terecht bij veel bedrijven. Van het MKB en multinationals naar non-profitorganisaties en stichtingen.